Alle tourpools van 2023

Tourpools

Vergelijk hier Tourpools 2023

Foto: Thomas Bresson 8 july 2022 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]

Wielrenners Tourtoto

Bekijk hier het advies voor het invullen van je tourlijstje. Welke deelnemers aan de Tour de France zijn de favorieten, de sprinters de klimmers en de tijdrijders? 

Tourploegen 2024

De wielerploegen en de namen van de renners voor de Tour de France van 2024 zijn al geruime tijd bekend. De ASO, de organisatie van de Tour de France neemt standaard alle UCI Worldtour ploegen mee naar de drie grote ronden. De leider van het UCI Pro Team klassement zal ook deel mogen nemen en daarnaast heeft de ASO als  organisator een aantal wildcards verdeeld aan Franse ploegen. 

Onder vind je de ploegen met daar achter met welke troeven ze naar de Tour de France gaan kijkend voor het klassement, met welke klimmers, sprinters en tijdrijders. 

Lees meer: Tourploegen 2024

Favorieten / klassementsrenners

Favorieten voor het klassement

Welke klassementsrenner wint de Tour?

Podium 1964Gaat het klassement van de Tour weer naar een van de topfavorieten Pogacar of Vingegard? Misschien is Bernal weer in vorm. Kloppen jonge renners als Mattias Skjelmose, Enric Mas, Aleksandr Vlasov, Daniel Martinez, Jack Haig, David Gaudu, of Ben O'Connor aan de poort? En we zijn benieuwd of de outsiders nog potten kunnen breken. We denken aan: Jacob Fuglsang, Fabio Aru en Thibaut Pinot, Rigoberto Uran en Romain Bardet. Maak hier de selectie voor je tourlijstje.  

Kies hier je favoriete klassementsrenner voor jouw tourlijstje!

Lees meer: Favorieten / klassementsrenners

De Sprinters

Spinters voor de massaspurts

Welke sprinter wint de groene trui?

CancellaraWinsMarc Cavendish, Andre Greipel en Peter Sagan waren de afgelopen jaren de belangrijkste sprinters van de Tour de France. De enige die daarvan over is is Cavendish en we zijn benieuwd of hij het record aantal etappezeges van Eddy Merckx gaat overtreffen. maar hij zal de nodige concurrentie krijgen van mannen als Philipsen, Groenewegen, Jakobsen en Ewan. Wout van Aert en Mathieu van der Poel kunnen met de voorste sprinters mee en zullen misschien ook nog voor groene trui en andere dagsuccessen kunnen gaan. Net als van Peter Sagan weten we dat hij meestal de bergen wel overkomt wat natuurlijk ook van belang is voor de groene trui. Dat geldt ook nog voor Degenkolb en Kristoff die sterk zijn op moeilijke oplopende aankomsten. 

Kies je favoriete sprinters voor jouw tourspel!

Lees meer: De Sprinters

De tijdrijders

Tijdrijders voor de tijdritten

Welke tijdrijders winnen de tijdritten?

WiggingsTimeTrial

Fabian Cancellara zijn we niet vergeten maar doet al een paar jaar niet meer mee aan de Tour de France. De vraag is nu wie de tijdrit gaan winnen. Wordt het specialist Stefan Küng of Remi Cavagna? Worden het Pogacar of Vingegard die natuurlijk een gooi naar het klassement doen of maakt outsider Wout van Aert een kans? Of nieuwkomen Skjelmose? Maak hier de selectie voor je tourlijstje.

Kies hier je favoriete tijdrijder

Lees meer: De tijdrijders

De klimmers

Klimmers voor de bergetappes

Welke klimmer wint de bolletjetstrui?

Galibier

Wordt de Tour gewonnen door een klimmer of een allrounder? Kunnen de echte klimmers in de bergen de overige topfavorieten voorblijven die naast hun klimcapaciteiten een veel betere tijdrit hebben? Wie tippen wij voor dagzeges of het bergklassement? Maak hier de selectie voor je tourlijstje.

Kies hier je favoriete klimmer voor jouw tourlijstje!

Lees meer: De klimmers

Afwezigen Tour de France

Elk jaar missen en aantal ploegen en renners de Tour de France. We houden hier bij welke afwezigen de Tour van 2023 zal kennen. Bij de afwezigen 2 renners die de Tour de France ook hadden kunnen winnen. Dat zijn Primoz Roglic en Remco Evenepoel. Beide hebben met hun ploeg voor een ander programma gekozen. Ook zullen we renners als Olav Kooij, Sam Bennet en Tim Merlier missen in de massaspurts. 

Lees meer: Afwezigen Tour de France