Alle tourpools van 2018

Tourpools.nl

Vergelijk hier Tourpools

Advies renners

Het ideale tourlijstje van 2018

Heb je in 2017 een Tourlijstje ingevuld? Hoe heb je gescoord? Met bijgaand lijstje zou je de meest scorende renners hebben opgesteld. Doe er je voordeel mee voor je Tourpool in 2018:

  1. Chris Froome
  2. Peter Sagan
  3. Nairo Quintana
  4. Alejandro Valverde
  5. André Greipel
  6. Alberto Contador
  7. Geraint Thomas
  8. John Degenkolb
  9. Romain Bardet
  10. Richie Porte

Advies renners!

Welke wielrenners zijn in vorm voor de Tour de France 2017. Kijk in de lijst van wielrenners, zoek wat de beste sprinters zijn, tijdrijders voor de tijdritten en klimmers voor de bergetappes zijn. Verdiep je in de favorieten voor de Tour de France. Bepaal hier je tourlijstje voor je tourpool of tourtoto 2017.

De Afwezigen

Een aantal ploegen en renners starten niet in de Tour de France 2017. Nederland start met 15 renner, vooral in Team Lotto Jumbo en Team Sunweb. We houden hier bij welke afwezigen de Tour van 2017 zal kennen.

Lees meer: De Afwezigen

Startlijst & Tourploegen 2018

De deelnemende ploegen en de namen van de renners voor de Tour 2018 zijn grotendeels bekend. De organisatie van de Tour de France ( de ASO) heeft in overeenstemming de UCI besloten dat de 17 ploegen  van de UCI Worldranking aan het eind van 2016 verzekerd zijn van deelname aan de drie grote ronden. De overige 4 plaatsen zijn door de organisator middels wildcards verdeeld aan Cofidis, IAM Cycling, Team NetApp-Endura en Bretagne Séché Environnement.

Lees meer: Startlijst & Tourploegen 2018

Favorieten / klassementsrenners

Favorieten voor het klassement

Welke klassementsrenner wint?

Podium 1964Gaat het klassement van de Tour 2017 weer om de topfavorieten Chris Froome en Alberto Contador of kloppen klimmers als Nairo Quintana, Fabio Aru en Thibaut Pinot aan de poort? Kan Richie Porte het kopmanschap van BMC aan en rijdt hij net zo lang vooraan mee als toen hij knecht was bij Sky? Kan de Nederlandse klassementsrijder Bauke Mollema als kencht van Contador voor een top 10 positie gaan? Maak hier de selectie voor je tourlijstje 2017.  

Kies hier je favoriete klassementsrenner

 

Lees meer: Favorieten / klassementsrenners

De klimmers

Klimmers voor de bergetappes

Welke klimmer wint de bolletjetstrui?

Galibier

Wordt de Tour 2017 gewonnen door een klimmer of een allrounder? Kunnen Nairo Quintana of Fabio Aru als klimmers topfavorieten als Contador, Froome en Porte voorblijven die bergop ook met de beste mee kunnen en een veel betere tijdrit hebben? Wie tippen wij voor dagzeges of het bergklassement? Denk eens aan Joaqim Rodriguez, Thibaut Pinot, Rafal Majka, Romain Bardet, Warren Barguil. Maak hier de selectie voor je tourlijstje 2017.

Kies hier je favoriete klimmer

Lees meer: De klimmers

De tijdrijders

Tijdrijders voor de tijdritten

Welke tijdrijders winnen de tijdritten?

WiggingsTimeTrial

Fabian Cancellara doet niet meer mee aan de Tour de France. De vraag is nu wie de proloog en de tijdrit gaan winnen. Tom Dumoulin is er ook niet bij maar er zijn andere specialisten. Wordt het Tony Martin voor eigen publiek? Ook Alex Dowsett en Jan Bárta zijn afwezig. Misschien maakt Geraint Thomas of klassementsrijders als Chris Froome, Richie Porte en Alberto Contador een kans. Maak hier de selectie voor je tourlijstje 2017.

Kies hier je favoriete tijdrijder

Lees meer: De tijdrijders

De Sprinters

Spinters voor de massaspurts

Welke sprinter wint de groene trui?

CancellaraWinsMarc Cavendish, Andre Greipel en Peter Sagan waren de afgelopen jaren de belangrijkste sprinter van de Tour de France. In het kielzog gevolgd door mannen als Degenkolb en Kittel die eerst nog ploegmaten waren maar nu voor eigen kansen rijden. Nederland heeft met Dylan Groenewegen weer eens een echte sprinter die debuteert in de Tour waarbij Timo Roosen de sprints aantrekt. Van Sagan weten we dat hij meestal de bergen wel overkomt net als Degenkolb die sterk is op moeilijke licht oplopende aankomsten. Gebruik onze selectietool om de sprinters  voor jouw tourlijstje uit te kiezen. 

Kies je favoriete sprinters!

Lees meer: De Sprinters