Alle tourpools van 2021

Tourpools

Vergelijk hier Tourpools 2021

Foto: Konstantin Kleine [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]

Wielrenners Tourtoto

Bekijk hier het advies voor het invullen van je tourlijstje. Welke deelnemers aan de Tour de France zijn de favorieten, de sprinters de klimmers en de tijdrijders? 

Startlijst & Tourploegen 2021

De wielerploegen en de namen van de renners voor de Tour de France van 2021 zijn al bekend. De ASO, de organisatie van de Tour de France heeft met de UCI besloten dat de 18 ploegen  van de UCI Worldranking aan het eind van 2020 verzekerd zijn van deelname aan de drie grote ronden. De leider in het UCI Pro-Tour Klassement Alpecin Fenix kon deelnemen en daarnasst zijn er door de organisator drie wildcards verdeeld aan drie Franse ploegen. 

Favorieten / klassementsrenners

Favorieten voor het klassement

Welke klassementsrenner wint?

Podium 1964Gaat het klassement van de Tour weer naar topfavoriet Egan Bernal? Geraint Thomas of Chris Froome doen niet mee, net als Steven Kruijswijk. Klopt Team Jumbo Visma met renners als Dumoulin en Roglic aan de poort? Of zien we outsiders Jacob Fuglsang, Nairo Quintana, Fabio Aru en Thibaut Pinot, Rigoberto Uran en Romain Bardet, Richie Porte of Bauke Mollema aan de top van het klassement terug? Maak hier de selectie voor je tourlijstje.  

Kies hier je favoriete klassementsrenner

De Sprinters

Spinters voor de massaspurts

Welke sprinter wint de groene trui?

CancellaraWinsMarc Cavendish, Andre Greipel en Peter Sagan waren de afgelopen jaren de belangrijkste sprinter van de Tour de France. In het kielzog gevolgd door mannen als Alexander Kristoff, Degenkolb, Sonny Colbrelli en Caleb Ewan. Door het ongelukkige incident waarbij Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen betrokken waren heeft Nederland geen echte sprinter die Touretappes kan winnen aan de start. Van Sagan weten we dat hij meestal de bergen wel overkomt net als Degenkolb en Kristoff die sterk zijn op moeilijke licht oplopende aankomsten. Gebruik onze selectietool om de sprinters  voor jouw tourlijstje uit te kiezen. 

Kies je favoriete sprinters!

De tijdrijders

Tijdrijders voor de tijdritten

Welke tijdrijders winnen de tijdritten?

WiggingsTimeTrial

Fabian Cancellara doet al een paar jaar niet meer mee aan de Tour de France. De vraag is nu wie de proloog en de tijdrit gaan winnen. Wordt het Tom Dumoulin, Viktor Kampenaerts, de oude Tony Martin of Rowan Dennis? Misschien maakt Geraint Thomas of een klassementsrijders als Richie Porte een kans. Maak hier de selectie voor je tourlijstje.

Kies hier je favoriete tijdrijder

De klimmers

Klimmers voor de bergetappes

Welke klimmer wint de bolletjetstrui?

Galibier

Wordt de Tour gewonnen door een klimmer of een allrounder? Kunnen Nairo Quintana of Fabio Aru als klimmers topfavorieten voorblijven die bergop ook met de beste mee kunnen en een veel betere tijdrit hebben? Wie tippen wij voor dagzeges of het bergklassement? Denk eens aan Joaqim Rodriguez, Thibaut Pinot, Romain Bardet, Warren Barguil. Maak hier de selectie voor je tourlijstje.

Kies hier je favoriete klimmer

De Afwezigen

Elk jaar missen en aantal ploegen en renners de Tour de France. We houden hier bij welke afwezigen de Tour van 2021 zal kennen.